15 хил. лв. за школско радио
15 хил. лв. за школско радио / netinfo
15 хил. лв. ще е финансовото рамо от ДАМС по одобрен проект за старт на ученическо радио във Варна, което трябва да започне излъчванията си в началото на новата учебна година. “Документите за кандидатстване бяха подготвени от наш екип”, уточни председателят на ОбС Борислав Гуцанов. С неговото съдействие е осигурена необходимата база за разполагане на школската станция, както и нужните ремонтни работи в помещението.

Основната идея на проекта е да се създадат условия за пилотно въвеждане на радио на територията на пет варненски училища – СОУ “Пейо Яворов”, СОУ “Климент Охридски”, Математическа гимназия “Д-р Петър Берон”, СОУ “Патриарх Евтимий”, СОУ “Стоян Михайловски”. Към инициативата на есен са готови да се присъединят още варненски училища и гимназии.

Ежедневните излъчвания ще се подготвят в студиото, което ще се помещава в читалище “Отец Паисий” от сформирани младежки журналистически екипи. За всеки ден от седмицата програмата ще се оформя от едно училище. Готовите предавания ще се качват в интернет и от там ще се теглят и излъчват по радиоуредбите в междучасията.