/ iStock/Getty Images
В най-скоро време ще бъде подписана Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между Областната администрация наТърговище и Областната управа на Одрин, Турция. Това съобщиха от областната администрация в Търговище след среща на областния управител Митко Стайков и генераления консул на Турция в Бургас Сенем Гюзел.

В областта има много местни бизнесмени, които поддържат добри търговски отношения с партньори от Турция, е отбелязано по време на срещата.

Генералният консул е заявила, че има намерение да организира представяне на условията за развитие на бизнес у нас пред потенциални турски инвеститори. Стайков е подчертал добрата комуникация с ръководството на заводите за производство на стъкло край Търговище.

Митко Стайков и генералният консул на Турция в Бургас са обсъдили и възможностите за двустранни връзки в сферата на културата и спорта. Двамата са се обединили около мнението, че добрите контакти в междусъседките отношения трябва да продължат да се развиват все така бързо и усърдно, както в последните години.