Живко Тодоров с наградата Кмет на годината
Живко Тодоров с наградата Кмет на годината / kmeta.bg

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров спечели наградата "Кмет на годината" в категорията за голяма община с население над 50 хил. души. Отличията се връчват от портала на българските общини kmeta.bg.

Живко Тодоров получи наградата си от миналогодишният й носител кметът на Бургас Димитър Николов.

"Без доверието на старозагорци нямаше да постигнем отличните резултати. Чувствам се удовлетворен, като виждам как всяко населено място в България се променя положително. Нека направим така, че България да бъде наистина едно добро място за живеене", заяви при получаването на отличието Живко Тодоров.

Приза за кмет на годината в категория за община с население между 20 и 50 хил. души отиде при Никола Белишки от Панагюрище, а в категорията малка община до 20 000 души при Васко Стоилков от Сливница.

Конкурсът "Кмет на годината" за трети път отличи най-успешните градоначалници. Във всяка от категориите бяха раздавани по три приза - за голяма, средна и малка община. В гласуването участваха над 450 хиляди души.

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство - Лиляна Павлова, на земеделието и храните - Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД "Околна среда" на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент - Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие - Андрей Новаков.

За доброто настроение на гостите се погрижиха Силвия Кацарова и ансамбъл "Пирин"