черен лешояд
черен лешояд / ThinkStock/Getty Images
Природозащитната организация „Зелени Балкани“ кани учениците за участие във викторина.
 
Подрастващите от 8-ми и 9-ти клас от цялата страна могат да се включат във викторината за Натура 2000, прилепи и китоподобни. Подготвена е онлайн презентация на 12 април от 18:00 часа чрез платформата в Зуум, където може да се включи всеки желаещ и да се задават и въпроси
 
За ученици от 5-ти и 6-ти клас е предвидена викторина за лешоядите. В нея могат да се включат подрастващи от териториите на дейност на проект "Светло бъдеще за черния лешояд". Това са училищата в общините Сливен, Котел, Враца, Кресна, Благоевград, Струмяни, Симитли, Петрич, Сандански, Кърджали, Момчилград, Черноочене, Ардино, Джебел, Кирково,Крумовград, Ивайловград, Маджарово, Стамболово, Любимец. Онлайн презентацията за тях е на 13 април, отново от 18:00 часа чрез платформата Зуум.
 
Викторината ще бъде проведена онлайн чрез платформата Google Classroom или с линк за достъп до електронен формуляр.
 
Ще бъдат раздадени и награди:

• Ι награда – настолна игра за видове от НАТУРА 2000 + книга албум за Натура 2000 + канче
• II награда – настолна игра за видове от НАТУРА 2000 + бъфче (шалче)
• III награда – настолна игра за видовете от Натура 2000 + молив от рециклиран материал.


Всички участници и техните ръководители ще получат сертификат за участие, както и допълнителни информационни и образователни материали.

Наградените участници ще бъдат обявени на сайтовете на Зелени Балкани и проект "НАТУРА 2000 в България – Нови Хоризонти", на фейсбук страницата на 21 май, когато е официалният Ден на НАТУРА 2000.