/ IStock
Затвор за 23-годишен мъж, шофирал след употреба на метамфетамин в Мъглиж, съобщиха от прокуратурата.

Жена отива на съд, шофирала след употреба на кокаин

На 8 март, около 03:05 часа той управлявал лек автомобил в посока от Стара Загора към село Ягода. Той не спрял на подаден сигнал от служители на полицията.

По-късно техни колеги забелязали колата и отново се опитали да я спрат. Шофьорът не се подчинил и минал покрай тях, без да намали скоростта на движение.

Служителите на МВР успели да спрат автомобила в Мъглиж. Водачът бил тестван с техническо средство, което отчело положителен резултат за наличие на метамфетамин.

Съдът отхвърли жалби срещу текстове от наредбата за тестване за алкохол и наркотици

Той заявил, че е употребил половин грам от наркотичното вещество за забавление. В колата се намирал и друг пътник. Мъжът е осъждан. Настоящото престъпление е било извършено в изпитателния срок на условно осъждане за същото по вид деяние.

Съдебното производство е проведено задочно - в отсъствие на подсъдимия. Районен съд-Казанлък е наложил на мъжа наказание от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, глоба в размер на 500 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години и 6 месеца.

Първоинстанционната присъда на Районен съд-Казанлък подлежи на обжалване.