/ Община Стара Загора
Хиляди фиданки от цер ще бъдат залесени върху 20 декара в местността "Магарешка поляна" край старозагорския квартал "Дъбрава", съобщават от пресцентъра на общината.

Залесителната акция ще е на 5 декември от 10.00 ч. под надслов "Зелената инициатива 2020". Идеята е на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, който обяви в началото на годината, че иска градът да се превърне в най-зеления в България, като за целта, всяка година, хиляди дръвчета да бъдат засаждани в обезлесените от пожари и незаконна сеч покрайнини.

Организатори за втора поредна година са Община Стара Загора, Държавно горско стопанство - Стара Загора и Регионална дирекция по горите - Стара Загора.

Община Стара Загора

Общо 380 декара са предвидените площи за залесяване от Държавно горско стопанство - Стара Загора за тази година.Почвата вече е обработена и подготвена за екоакцията. Важно условие за закрепването на младите дръвчета е правилното им засаждане.

Община Стара Загора кани жителите и гостите на града да се включат в "Зелената инициатива 2020" при спазване на всички противоепидемични мерки.

През 2019 година хиляди старозагорци се обединиха около идеята за нова гора около Стара Загора и засадиха 10 000 фиданки от дъб, припомнят от пресцентъра на общината.