математика дете числа
математика дете числа / /ThinkStock/Getty Images
Старото училище в село Розово ще се превърне в модерен детски център за изкуства, наука и спорт. Проектът бе одобрен по „Красива България.
 
Идеята е подкрепена от община Казанлък, неин автор е местният бизнесмен Николай Спиров, проектант е арх.Николай Николов. Избран е изпълнител на проекта.
 
Първият етап предвижда ремонт на покрива на старата сграда ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“ в селото, саниране, топлоизолация на фасадата, подмяна на дограмата и мълниезащитна инсталация.
 
Стойността на проекта за първия етап е 214 300 лв. с ДДС, с осигурено съфинансиране от Община Казанлък в размер на 160 129,25 лв. с ДДС (70,01% от общия бюджет) Общински съвет – Казанлък одобри в края на миналата година.
 
Вторият етап предвижда изграждането на спални помещения, мини футболно игрище, тенис корт, така че мястото да се превърне в център за наука, изкуство и спорт за детските таланти.
 
В бъдеще ще бъде търсено финансиране за втория етап на проекта за Детска академия за развитие на таланти, който предвижда изграждане на спален корпус, амфитеатър, тенис корт и мини футболно игрище.
 
През последните години училището затвори врати поради намалелия брой ученици и проектът за модерна, функционална сграда ще даде нови шансове за развитие на талантливи деца.