проект
проект / община Казанлък
Поставиха началото на работата по проект „Реконструкция на част от водопроводната мрежа на ж.к. „Изток“, гр.Казанлък, обл.Ст.Загорa, III-ти етап“. Дейностите включват строителство на 1,383 км. водопроводна мрежа и прилежащите съоръжения. Общата стойност на поръчката е 411 079 лв., без ДДС, осигурени от държавата. Срокът за изпълнение е 45 календарни дни.
 
Подмяната на водопровода в тази част на кв.“Изток“ ще позволи реализацията на планираното от Община Казанлък асфалтиране на улиците „Толиати“ и „Олимпиада“, които бяха предвидени в Инвестиционната програма на Община Казанлък с най-значими суми. За „Олимпиада“ – 5 900 кв.м., с южен тротоар 1 100 кв.м. за общо 317 000 лв. За „Толиати“ – 2 520 кв.м. бяха предвидени 124 000 лв. След ВиК двете улици ще бъдат асфалтирани.

На първи етап дейностите предвиждат изграждане на 2-лентово пътно платно. Вторият етап включва оформяне на разделителна ивица и изграждане на велоалея от север, в ширината на съществуващата сега улица.
 
Поетапната подмяна на водопровода в най-стария жилищен комплекс на Казанлък позволи на Община Казанлък да реализира редица значителни подобрения като асфалтиране на важни улици, изграждане на тротоари, монтаж на осветление, изграждане на нови междублокови пространства и зони за отдих.