клетва Казанлък
клетва Казанлък / Областна администрация Стара Загора
За председател на Общинския съвет отново бе избран Николай Златанов
Кметът на Казанлък Галина Стоянова, 37-те общински съветници  и кметовете на кметства положиха клетва на тържествената първа сесия на новоизбрания Общински съвет в града на розите. Тя бе открита от областния управител Гергана Микова, която произнесе клетвата, повторена от новоизбраните кметове и съветници.
 
По вече утвърдена традиция областният управител връчи на новоизбрания кмет огърлицата-символ на местната власт.
 
Новият стар кмет Галина Стоянова се обърна с думи на благодарност към своите съграждани, които й гласуваха доверие за трети мандат. Тя заяви, че както винаги, няма да изневери на обещанията, които е дала към казанлъчани и че неин приоритет през следващите 4 години отново ще бъде грижата за хората и техния по-добър живот.
 
На следващото редовно заседание на местния парламент Стоянова ще предложи за разглеждане три точки- за едногодишна финансова подкрепа за необходимото количество памперси за всяко новородено казанлъшко дете на семейство, което се осигурява и не ползва социални помощи под формата на ваучери,  за намаление с 50 % на купоните за храна от детската млечна кухня и за увеличение с 50 % на стойността на един храноден в детските градини на общината. „Ние можем да си позволим този ресурс да бъде поет от общинския бюджет благодарение на доброто управление през последните 8 години“, каза кметът Стоянова.
 
Старозагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха тържествен водосвет-молебен за здраве и благоденствие на Казанлък и неговите граждани. Негово Високопреосвещенство поздрави кметицата за третия й мандат и й пожела да работи за добруването на хората.
 
Най-възрастният общински съветник Николай Ибушев пое ролята на председателстващ заседанието и обяви началото на процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет. Постъпиха две предложения. Първото – за Николай Златанов от групата на ГЕРБ, а второто за Моника Динева от „БСП лява България“.
 
След тайно гласуване за председател на Съвета бе избран Николай Златанов, за когото това ще бъде трети мандат на отговорния пост.