“Загорка” финансира седем проекта за повече от 82 хиляди лева
“Загорка” финансира седем проекта за повече от 82 хиляди лева / DarikNews.bg

Пивоварна "Загорка" ще финансира седем проекта за опазване на околната среда, част от кампанията "Създаваме по-добро бъдеще". Общата стойност на даренията е 82 303 лева. В дарителската програма кандидатстваха 20 проекта, с насоченост енергийна ефективност, рециклиране и опазване на водите.

Училищното настоятелство на ПГВМ "Иван Павлов" получи чек за 22 187 лева, с които ще реализира проекта "Слънчева вода". Освен него, в категорията енергийна ефективност, бяха отличени училищното настоятелство на ЦДГ №68 "Патиланско царство" и проектът им "Мека топлина" с дарение 10 100 лева, СНЦ "Спортен клуб по плуване Траяна", чийто проект "Чиста вода-здрави деца" е на стойност 10 600 лева и проектът "Енергийно ефективно читалище" за 10 298 лева, спечелен от НЧ "Наука 1905", село Шаново.

Два са проектите, които "Загорка" ще финансира в категорията опазване на водите-на НЧ "Хр.Ботев 1952" на Старозагорските минерални бани за 12 288 лева и проектът на СНЦ "Инер Уил Клуб" "Капка по капка" с дарение от 6 150 лева.

Гражданско обединение "Екоцентър" спечели чек за 10 680 лева за проекта си "Бъди модерен, бъди еко" в категорията рециклиране.

Проектите трябва да бъдат реализирани в следващите шест месеца, а от пивоварната и от ОДФ, които са партньори в инициативата, ще проследят за тяхното правилно изпълнение.

Дарителската инициатива на "Загорка" АД "Създаваме по-добро бъдеще" се провежда за втора поредна година. От ръководството на пивоварната са категорични, че ще продължат традицията.