/ БГНЕС
Задържаха петима роми в Гълъбово, нападнали полицаи
99253
Задържаха петима роми в Гълъбово, нападнали полицаи
  • Задържаха петима роми в Гълъбово, нападнали полицаи

Петима роми, сред които трима рецидивисти с няколко присъди и един непълнолетен, са задържани след вчерашното меле в ромската махала на Гълъбово.

Засилват полицейското присъствие около казанлъшката ромска махала

Повод за хулиганската проява станала шумна пияна компания, която не се подчинила на униформените да спрат високата музика, която се разнасяла от махалата. Пристигналите на място полицаи били атакувани от пияните роми. Към тях се присъединила тълпа, а част от нея се държала агресивно и нападнала с камъни и сатъри униформените. Няколко от органите на реда са леко пострадали, информира директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев.

„При опит да бъдат задържани нарушителите, се появила тълпа от 50-100 човека, която засипва полицаите с камъни, бутилки, тухли, вадят ножове и сатъри. Срещу тях, естествено, е използвана физическа сила. Има един-двама колеги, които са ударени с тухла, но са пострадали леко. Няма материални щети по полицейските автомобили. Единият от задържаните е тежък рецидивист, със седем присъди, а другият - с три. Те са изключително агресивни хора, неконтролируеми", допълни старши комисар Хаджиев.

Каракачанов: Ситуацията в Гълъбово е овладяна

В Гълъбово напрежение няма, уверяват от полицията, но има засилено присъствие на униформени. Извършват се проверки на документи и автомобили.

Материалите по случая вече са предадени на прокуратурата.

роми Гълъбово
БГНЕС