белезници жена затвор
белезници жена затвор / iStock/Getty Images
Двама мъже са задържани при операция за пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами, извършени на територията на Старозагорска област и страната. Те са изпълнявали ролята на куриери, получавали са и са транспортирали инкриминирани парични суми и накити до Република Румъния.

Акцията е осъществена от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР – Стара Загора и В.Търново, колегите им от РУ-Казанлък, с прякото участие на сектор "Измами" в ГДНП, под наблюдението на прокуратурата.

В стая на хотел във Велико Търново са задържани двама мъже - на 29 и 54 години, от София.Намерени и са иззети са 4 мобилни телефона, сума от 6800 лв. и голямо количество златни накити. Според първоначалните данни те са получени при извършена същия ден телефонна измама в Сливен.

Двамата мъже са съпричастни и към идентична престъпна схема, осъществена в началото на юли в Казанлък, за която в полицията е образувано и се води досъдебно производство, както и към други телефонни измами на територията на страната.

След първоначалното им задържане за срок до 24 часа, с постановление на РП – Казанлък на 54-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа, а на 29-годишния мъж - мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава под надзора на прокуратурата.