За подобряване на инфраструктурата и здравеопазването настояват в Опан
За подобряване на инфраструктурата и здравеопазването настояват в Опан / областна администрация

Автобус, който ежедневно да извозва учениците от селата до единственото основно училище в Опан, което е средищно и защитено и подобряване на здравното обслужване, бяха часто от поставените проблеми от ръководството на община Опан по време на изнесената приемна в Опан на областния управител Живка Аладжова.

По време на разговорите стана ясно още, че е необходимо финансиране за изработване на общ устройствен план за общината, както и подобряване на пътната инфраструктура.

От безработицата и липсата на перспектива в малките населени места, както и необходимостта от подобряването на инфраструктурата, се оплакаха и жителите на Опан, които се срещнаха с Аладжова.

Областният управител посети действащата към настоящия момент целодневна детска градина в община Опан, която е построена през 1932 г. и не отговаря на санитарните и противопожарни изисквания. Оборудването е старо и недостатъчно. Детската градина, която ще бъде построена след успешното приключване на проекта по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" ще бъде посещавана от близо 70 деца.