/ ThinkStock/Getty Images
Община Стара Загора изпълнява Актуализирания план за организация на движението (АПОД). Той включва промени в зоната между бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Хан Аспарух“, ул. „Иван Вазов“, бул. “Крайречен булевард“ и бул. „Славянски“. 

Въвеждат еднопосочно движение на изток от бул. „Св. Патриарх Евтимий“

„Недобросъвестни граждани обръщат знаците и така възпрепятстват процеса, но процедурата по въвеждане на еднопосочните улици продължава. Временното неудобство ще реши редица проблеми в района. Предимствата са - повече места за паркиране и малките улици ще бъдат облекчени от трафика и задръстванията“, каза ресорният зам.-кмет Йордан Николов.

Първият етап на въвеждане на еднопосочно движение вече се изпълнява. Към настоящия момент се реализира  еднопосочно движение в две старозагорски улици – ул. „Българско опълчение“, в участъка от ул. „ Ген. Гурко“ до ул. „Христо Ботев“ с посока на движение север-юг и ул. „Стефан Караджа“, в участъка от ул. „Христо Ботев“ до бул. „Цар Симеон Велики“  с посока на движение  юг-север. Съседните две улици – „Ангел Кънчев“ и „Антон Марчин“ ще бъдат двупосочни, както и досега.