Второ издание на Английска Неделна Лига в Стара Загора
Второ издание на Английска Неделна Лига в Стара Загора / DarikNews.bg, архив

Българска Лига Футзал организира второто издание на Английската Неделна Лига в Стара Загора. Надпреварата ще се провежда всяка неделя под формата на първенство по предварително изготвена програма.

Английска Неделна Лига в България е идея, заимствана от Англия и има голяма популярност в родината на футбола.

За втори път в Стара Загора ще бъде организирано подобно първенство по мини футбол, като града си има шампион от първото издание през 2010 г. - отборът на Железник. Наградите на състезанието са предметни, като най-голямата е за голмайстора на лигата.

Той ще има възможността да посети безплатно стадион "Уембли" и да гледа мач на националния отбор на Англия.

Официалното откриване на Английската Неделна Лига в Стара Загора ще бъде в неделя от 14:00 часа на откритото игрище на спортен комплекс"Колодрум". Първенството ще се открие с демонстративен двубой между сборен отбор на Лигата и отбора на Женски Футболен Клуб "Кукувиците" София. Мачът ще бъде воден от международната съдийка Донка Терзиева.

Гости на събитието ще бъдат Генералният секретар на БЛФЗ Лъчезар Паланков, зам.-кметът на Стара Загора Белчо Белчев, депутатът Живко Тодоров, областният управител Йордан Николов, председателят на ОС на БФС Стара Загора Христо Белчев и ръководителят на съдийската комисия на ОС на БФС Христо Недялков.

За доброто настроение на публиката ще се погрижи мажоретния състав на Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски" с ръководител Катя Дойчева.