документи
документи / Dariknews.bg
Работодателите, които желаят да получат средства за периода преди 1 октомври и отговарят на условията на ПМС № 151/03.07.2020 г. (втория дизайн на мярката 60/40) могат да подават заявление и изискваните към него документи до 17:00 часа на 15 октомври.

На вече одобрените работодатели по втория дизайн на мярката 60/40 Агенцията по заетостта припомня, че изплащането на средствата се извършва въз основа на представен актуален списък на работниците и служителите за предходен месец и Писмо – декларация за месечно отчитане. Крайният срок за подаване на тези документи е 30 октомври 2020 г.

Работодателите трябва да спазят определените крайни срокове за кандидатстване (15.10.2020 г.) и за месечно отчитане (30.10.2020 г.), тъй като подадените след тези дати документи не подлежат на проверка и оценка от комисиите в бюрата по труда.

Документите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване /ССЕВ/, подписани с квалифициран електронен подпис /КЕП/ или чрез лицензиран пощенски оператор, а при невъзможност за ползване на тези два начина – чрез посещение в бюрото по труда.

Независимо от начина на изпращане, документите се подават към Дирекция „Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите или в бюрото по труда, където е одобрен работодателят.