/ netinfo
5 000 полиетиленови чувала и 5 000 чифта ръкавици за еднократна употреба ще бъдат предоставени на желаещите граждани чрез административните бюра на Община Стара Загора, които желаят да се включат в кампанията „Да изчистим България заедно”.  Всичко необходимо за почистването ще бъде на разположение на гражданите за периода - от 12 до 15 септември от 8:30 часа до 17:30 часа.

На 15 и 16 септември достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците - Стара Загора“ в землището на с. Ракитница ще бъде свободен за всички транспортни средства, които ще извозват събраните по време на инициативата отпадъци, вкл. за частни транспортни средства.

Гражданите могат със собствен транспорт да извозват и предават за третиране в Центъра за рециклиране на Регионалния център за управление на отпадъците в с. Ракитница самостоятелно едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели: шкафове, гардероби, легла, вкл. матраци, дивани, фотьойли и други.).

По време на кампанията през дните 15-16 септември операторът на депото Консорциум „РСУО Стара Загора“ ще приема за депониране събраните от гражданите отпадъци безвъзмездно и ще ги третира при минимални такси за Община Стара Загора.

Предвидените за почистване места на територията на Община Стара Загора по избор на гражданите са: междублокови пространства, детски площадки, спортни площадки, паркове и градини.

Служителите на Община Стара Загора също ще се включат в инициативата по почистване.