/ ThinkStock/Getty Images
35 случая повече на болни от остри респираторни заболявания в региона, отчитат от РЗИ Стара Загора за времето от 17 до 23 декември спрямо предходната седмица. За този период те са 281 при 246 за седемдневката до 17 декември. Заболеваемостта в Старозагорско е  206,13 на 10 000.

Кога ще е пикът на грипа у нас?

Регистрирани са 36 случая на заразни заболявания, при 26 за предходната седмица. В Стара Загора и в Казанлък има двама с епидемичен паротит. Като вероятни са класифицирани 15 случая на варицела /Стара Загора, Павел баня,Казанлък, с. Търничане, с.Юлиево/ и  4 на скарлатина- от с.Хаджи Димитрово, Раднево, Стара Загора,Казанлък.

От групата на чревните инфекции са регистрирани 1 случай на ентероколит, 6 на ротавирусен гастроентероколит и един на шигелоза. В Казанлък, Чирпан и в Стара Загора има три случая на вирусен хепатит, класифицирани като вероятни и два потвърдени за лаймска болест.

Две напитки срещу настинка и грип

От групата на невроинфекции са регистрирани 1 случай на вирусен менингоенцефалит в Чирпан, класифициран като вероятен.Потвърден е 1 случай в Стара Загора на ехинококоза.

През изминалата седмица в Старозагорска област не са регистрирани епидемични взривове.