Ученически конкурс за есе в Разлог
Ученически конкурс за есе в Разлог / Дарик радио, архив
За първа година Районен съд - Стара Загора обявява конкурс за есе и рисунка за учениците от училищата на територията на Община Стара Загора в следните категории:
-възрастова група "четвърти-девети клас" - конкурс за есе или рисунка на тема "Бъдещето в детските очи- проекция на справедливостта и красотата"
- възрастова група "десети - дванадесети клас" - конкурс за есе на тема "Свободата на личността - право и морал"
 
Участниците могат да подават своите есета на електронен адрес konkurs@rs-stz.bg, а рисунките могат да се подават в регистратурата на РС - Стара Загора в съдебната палата или да се изпращат на адрес: гр. Стара Загора, Бул. М.М. Кусев 33 - Районен съд. Заедно с творбите участниците трябва да посочат и контакт за обратна връзка, както и класа и училището, в което учат.
    
Творбите се подават до края на месец март. Жури от съдии от Районен съд, художници и журналисти от града ще оценяват творбите.
Най-добрите ще бъдат обявени на 16 април, а награждаването е на 18 април на церемония по случай Деня на юриста и българската конституция и деня на отворените врати на Районен съд - Стара Загора.

Всички рисунки, подадени за конкурса ще бъдат подредени в специална галерия на страницата на Районен съд, като ще бъде дадена възможност за гласуване за определяне на наградата на публиката.