Убиецът от пешеходната пътека остава в ареста, опитал да прикрие следите
Убиецът от пешеходната пътека остава в ареста, опитал да прикрие следите / Dariknews.bg

51-годишният Ангел Донев, който уби жена на пешеходна пътека до автогарата в Стара Загора, остава в ареста. В мотивите си Старозагорският Окръжен съд посочи, че обвиняемият е правил опит да смени части от автомобила, с който е извършено престъплението, както и да заличи следите от инцидента. Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Апелативен съд Пловдив.

Според съда е възможно Ангел Донев да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като в продължение на 20 дни се е укривал от полицията. Служебният защитник на обвиняемия поиска домашен арест.

Мярката за неотклонение се гледа при закрити врата, защото продължава съдебното следствие.

Ангел Донев е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 343, ал.4 от Наказателния кодекс , за това, че на 11 февруари т.г. в Стара Загора при управление на лек автомобил „Фолксваген Пасат” нарушил правилата за движение по пътищата и причинил по непредпазливост смърт на едно лице и двустепенна средна телесна повреда на друго, освен това е избягал от местопроизшествието, деянието е извършено на пешеходна пътека и представлява особено тежък случай. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 5 до 20 години.

Донев е задържан на 26 февруари  в дома си в кв. „Кольо Ганчев”. В гаража на къщата му е намерен и автомобилът, с който е извършено престъпленито – черен „Фолксваген Пасат”.

Към момента Досега Ангел Донев, не е дал показания официално.

На 11 февруари жена беше убита на пешеходна пътека, а друга бе тежко ранена. Шофьорът избяга от местопрестъплението и бе заловен от полицията миналата събота.