29-годишният Крис съжалява горчиво за небрежното си отношение към опасността
29-годишният Крис съжалява горчиво за небрежното си отношение към опасността / IStock
В Дома за възрастни хора в Гурково са потвърдени с PCR три случая на COVID-19, които са на ползватели на услугата. Те са изолирани в обособен сектор, а Домът е поставен под карантина, информират от Здравната инспекция в Стара Загора.

Сред новозаразените в област Стара Загора с коронавирус през последното денонощие са четирима ученици: 10-класник в Профилираната природоматематическа гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора, ученик от 8-и клас в Гимназията по селско стопанство „Гео Милев“ в Мъглиж, ученик от 7-и клас в Основно училище „Кулата“ в Казанлък, ученик от 9-и клас в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора.

Положителни са резултатите за преподавател в Средно училище „Христо Смирненски“ в Стара Загора, преподавател на II група в Детска градина № 29 „Славейче“ в Стара Загора и дете в яслена група в Детска градина „Калина“ в Стара Загора.

Заразените са в добро състояние и се лекуват в домашни условия. Паралелките и групите са поставени под 10-дневна карантина, с изключение на Средно училище „Христо Смирненски“, заради липса на близък контакт на преподавателя с други негови колеги и ученици.

В помещенията е извършена крайна дезинфекция.

От 15 септември до момента коронавирусна инфекция е потвърдена при 43 ученици и 32 преподаватели от общо 31 училища в област Стара Загора.

100 са новозаразените за последното денонощие, а от началото на пандемията са установени с PCR тестове 1673 случая на COVID-19 в областта.