документи документ
документи документ / Thinkstock/Getty Images
Те са срещу твърдения на "БСП за България"
Общинските съветници от групите на ПП ГЕРБ, “Алтернативата на гражданите” и ПП “Движение за права и свободи” в Казанлък възразиха остро срещу изказвания на ръководителя на групата съветници от “БСП за България”, който в медийно участие преди дни коментира дейността на кмета и общинските съветници.

В декларация, заседателите от ГЕРБ припомнят, че Галина Стоянова е избрана три пъти последователно за кмет от листата на ПП „ГЕРБ“, като на последните местни избори, само преди една година, получи подкрепата на повече от половината гласували жители на общината и победи на първи тур. „При наличието на такъв категоричен изборен резултат е логично мнозинството от общинските съветници и политически групи да подкрепят политиките за развитие на общината, заложени в Програмата за управление на кмета Галина Стоянова за мандат 2019 – 2023 г. Непреднамерен прочит на изборните резултати съвсем ясно сочи, защо трите групи  ПП „ГЕРБ“, МК „Алтернативата на гражданите” и ПП „Движение за права и свободи” гласуват в ЕДНА ПОСОКА, без да са водени преговори за коалиционни споразумения и да са подписвали такива. Обратните твърдения са поредната повърхностна спекулация на загубилите изборите за кмет – „БСП“.

Местна коалиция „Алтернативата на гражданите“ и съветниците също се противопоставят на направените от Пламен Караджов, председател на групата общински съветници от „БСП за България“, неверни твърдения относно работата им и тази на Общински съвет – Казанлък.

„Пришиването на ПП „Движение за права и свободи” към която и да било друга политическа формация не е нищо повече от елементарен опит за трупане на политически дивиденти на гърба на Движението“, е записано в тяхна декларация. 

Ето и обръщението на кмета Галина Стоянова:

Ръководителят на групата съветници на БСП в Казанлък си позволи да илюстрира резултатите от вота на гражданите така: „Галина Стоянова не е кмет на ГЕРБ, а на ДПС и Ибушев“.

Крайно време е да се разбере от съветниците на БСП, че колкото и инфантилни колажи да правите на този кмет в медиите на БСП Казанлък, толкова повече отвращавате тези хора, които не са загубили памет от преди година, между които има и членове и симпатизанти на БСП.

Подадох Ви ръка, встъпвайки с клетвата си пред Общинския съвет, показвам го отчетливо и с отношението си към групата съветници на БСП, подкрепяйки инициативите Ви за мерките  COVID-19, мерките за новородените, по - социалния бюджет 2020.

Разбира се, че не “можем да  си стиснем ръцете, ако стоите със свити юмруци“.

С тази черна и пошла кампания, която водите срещу кмета на Казанлък, чрез партийната си медия вече 8 години, Вие я водите срещу гражданите, които избраха своя кмет, и карате хората, които са Ви симпатизирали, да се чувстват омерзени и да се срамуват от Вас, от непрекъснатите неистини, манипулации и безсилни опити да изкарате бялото - черно.

Да, съгласна съм, че имате такива указания от „ медийните Ви експерти“.

Но всички Вие в тази група мисля, че сте разумни и зрели хора и искате да останете в историята на Казанлък чрез делата и думите си. Ако преброите обидните думи в изказванията на ръководителя на групата съветници на БСП, ще видите, че трудно ще се състави едно окуражително изречение, което да чуят гражданите на Казанлък, вкл. и Вашите избиратели.

Къде ги водите с личния си пример - към озлобление, омраза и разединение?!

Това не е пътят на кмета на община Казанлък - моят път е всеки ден да приобщавам поне един човек към целите на Казанлък, да го направя част от общата ни битка за по - добър Казанлък, част от общата ни обич към мястото, в което живеем.

УВАЖАЕМИ СЪВЕТНИЦИ НА БСП,

АЗ СЪМ КМЕТ НА ВСИЧКИ КАЗАНЛЪЧАНИ И КАТО ТАКЪВ ЩЕ ДАМ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ ЗА ТЯХ
!“