Стартира дългоочакваният ремонт на ЦДГ “Българче”
Стартира дългоочакваният ремонт на ЦДГ “Българче” / DarikNews.bg, Невена Божкилова
Стартира дългоочакваният ремонт на ЦДГ “Българче”
31963
Стартира дългоочакваният ремонт на ЦДГ “Българче”
  • Стартира дългоочакваният ремонт на ЦДГ “Българче”

След 14 години отлагане утре кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев ще подпише Акт 2, с който реално ще бъде даден старт на ремонтните дейности на ЦДГ №8 "Българче" в Стара Загора. Конкурсът за ремонта бе спечелен от Консорциум "Загора". Стойността на проекта е 840 000 лева, а срокът за изпълнението му е 60 работни дни. Това разясни инж. Ангел Стоманярски от Дирекция „Строителство и инвестиции".

"Новата" сграда е в груб строеж от 1996 година и има капацитет за три нови групи. Предвидено е изграждането на нов кухненски блок и столова, спални, занимални и други екстри.

Не само недовършената част от детската градина ще бъде ремонтирана и пригодена за малчуганите.

Стартира дългоочакваният ремонт на ЦДГ Българче
netinfo
Сградата, в която до момента се помещаваше забавачката, ще бъде цялостно санирана, ще бъде направена топлоизолация. Предстои цялостна смяна на дограмата и на двете части от градината. През зимата послушниците на деткото заведение ще се радват на ново парно отопление. ВИК и ел. инсталациите също ще будат обновени.

Ако срокът за ремонта не бъде спазен, фирмата изпълнител ще трябва да заплати неустойките по договора, информира инж. Стоманярски.

В прикачения звуков файл ще чуете какви са вълненията на Стефка Кръстева баба на 3-годишния Севдалин, който тази година ще бъде първа група в ремонтираната детска градина.