съд
съд / iStock/Getty Images
Млад мъж влиза в затвора заради шофиране след употреба на алкохол, след като е бил осъден за държане на наркотични вещества.
 
Приведеното в изпълнение наказание от четири месеца лишаване от свобода, е наложено на 22-годишния подсъдим, след одобрено от Районен съд – Стара Загора споразумение. Определен е първоначален „общ“ режим на изтърпяване.
 
Пред съда мъжът се призна за виновен в това, че на 2 август миналата година в Стара Загора управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1,24 на хиляда, установено с протокол за химическа експертиза.
 
Отделено от това наказание старозагорецът ще търпи и наказание от една година „лишаване от свобода“, при първоначален „общ“ режим, тъй като е извършил настоящото престъпление в изпитателния срок по предходно осъждане за държане на високорискови наркотични вещества.
 
Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда, а определението за изтърпяване на отложеното наказание не е обжалвано от подсъдимия.