Спасиха ученик от „горяща“ училищна сграда
Спасиха ученик от „горяща“ училищна сграда / община Стара Загора

Пожарникари „спасиха" ученик от „горящата" сграда на училище в Стара Загора. Акцията бе част от сюжета на учение по повод Международния ден на доброволеца.

Ученици, учители и служители участваха в изпълнение на Плана за евакуация на Средно училище „Иван Вазов" в Стара Загора. След подаден сигнал за пожар от заместник-директора на училището, в двора за броени минути пристигнаха противопожарен автомобил и автомеханична стълба. Евакуирани бяха всички 631 ученици, от 8-ми до 12-ти клас. Огнеборците и доброволците демонстрираха „спасяване на пострадал ученик" от третия етаж на горящата сграда и разгръщане на шлангова линия.

Занятието е организирано от Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението и Доброволното формирование към Община Стара Загора.

На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато Световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.