/ Dariknews.bg, архив
За преки избори за кметове на населени места и в селата с над 100 жители, настояват старозагорски социалисти. На конференция на общинската организация те приеха ПГ „БСП за България” да внесе предложение за изменение на Изборния кодекс.

Подготовката за изборите обсъждат на конференция местните социалисти

За местните членове на БСП от особена важност е коалиционната политика – въпрос, по който партията трябва да има ясна позиция. Конференцията определи като първостепенна задача подготовката на организацията за предстоящите избори.

Форумът възложи на групата общински съветници на БСП в оставащата една година да работи като силна опозиция с приоритет  непрекъснат контрол върху работата на общинската администрация и решенията на Общинския съвет-Стара Загора.

Местните депутати на левицата ще следят стриктно за изпълнението на инфраструктурните проекти и ремонтите на общинска база,  на общинския бюджет, за ефективно и прозрачно разходване на публичните средства,  за  управлението на общинската собственост и други.

Старозагорци пред БСП: Искаме повече държава в образованието

Делегатите застанаха зад позицията, че Стара Загора трябва да се развива като център на високотехнологичните производства, на химическата промишленост, производството на храни, облекло, мебели, селското стопанство и туризъм.

Социалистите настояват за активна държавна политика за финансово стабилизиране на Мини „Марица изток” и ТЕЦ „Марица изток - 2” като се гарантира бъдещото развитие на комплекса  до изчерпване на въглищните запаси.
 
Конференцията оцени положително разработката на проекта „Визия за България” като предложение към българските граждани за разговор за посоката на развитие на България в средносрочен план и постигане на обществен консенсус по стратегически за обществото приоритети.