/ netinfo
Искаме повече държава във висшето образование, промени в образователния закон, свързани с мандатността на директорите на училищата, безлихвени заеми за млади образовани семейства, безплатни детски ясли и учебници до 18-годишна възраст.

БСП с амбиция да възвърне позициите си на фактор в общинската политика

За това настояха старозагорци на среща с народните представители от ПГ на „БСП за България“, които представиха „Визия за България“. Освен промени в образованието хората поискаха и реформа в системата на МВР.

„Искаме да направим първи стъпки за въвеждане на семейно подоходно облагане. Демографският срив е в сила. Няма война и епидемия, а се топим с голяма скорост. Това се дължи не само на ниската раждаемост, а и на емиграцията на младите хора”, заяви зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев при представянето на „Визия за България“. Той разясни още данъчната политика, предвидена от левицата, както и политиките, които предлага БСП за здравеопазването.

Валентина Бонева: БСП в Стара Загора се готви за избори

Депутатът Георги Гьоков обясни, че левицата настоява за преизчисление на всички пенсии от 1 юли догодина, а колегата му Славчо Велков припомни, че освен борбата с престъпността, има социална и здравна сигурност. По думите му, „болна нация не може да преодолява предизвикателства.“
 
„Когато започнахме работа по Визията, я започнахме не като чист партиен документ. В нея участваха и съветите от БСП, но и експерти от БАН. Тогава знаехме, че не може повече така, че е нужна истинска промяна. Опитваме се да предизвикаме дебат в страната за бъдещето ни.“ Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“  и председател на икономическата комисия в НС инж. Петър Кънев.