Още през 2019 година е внесено предложение към Агенция "Пътна инфраструктура" за изграждане на такова, но от тогава няма решение от тях
Протест в памет на загиналия 39-годишен Димитър Димитров се състоя тази сутрин в Стара Загора.

Протестиращите настояват за спешни промени в пътната организация на мястото на инцидента - отбивката за старозагорския квартал "Зора", а от 7:00 часа пътят от детелината на околовръстното на областния град до мястото на инцидента е блокиран в двете посоки.

Старозагорци организират мирен протест на мястото със загиналия моторист

Пред събралите се протестиращи кметът на Стара Загора Живко Тодоров каза, че ще настоява да бъде изградено кръгово движение на мястото на инцидента.

БТА

Той показа документи, че през 2019 година е внесено предложение към Агенция "Пътна инфраструктура" за изграждане на такова, но от тогава няма решение от тях. Той определи кръстовището като опасно, но подчерта, че пътят е държавна собственост.

"Анализът на данните, който сме събрали до момента, показва че и двамата водачи са в нарушение", обясни директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Лазар Христов.

Той апелира за толерантност от страна на шофьорите както на автомобили, така и на мотоциклети. Христов допълни, че кръстовището не е квалифицирано като високорисково с концентрация на пътнотранспортни произшествия. "На мястото има регистрирани две по-тежки катастрофи за последните пет години", допълни той. 

БТА

Припомняме, че 39-годишният мъж загина вчера сутринта при катастрофа на разклона за старозагорския квартал „Зора“ по главния път между Стара Загора и Нова Загора. На мястото на инцидента вчера се събраха стотици мотористи, близки и приятели на Димитров.

"Ние сме тук заради поредния инцидент с фатален изход с наш колега и приятел", каза Петко Петков, организатор на протеста и работодател на загиналия. Той настоя, че кръстовището е опасно и за него е сигнализирано от години. 
Павлина Дудева, БТА