Сияна с шанс за Бебе на годината
Сияна с шанс за Бебе на годината / община Стара Загора

Малката Сияна, която се роди в първата минута на новата 2014-а в Стара Загора, има шанс да стане Бебе на годината. Кампанията стартира преди 14 години, единствено миналата година не бе излъчен победител в нея.

През тази година за приза ще се борят само бебета вписани в Електронния регистър на ражданията до 12,00 часа на 4 януари. Орисник на Бебе на 2014 г. ще бъде здравният министър Таня Андреева. Окончателните резултати ще бъдат обявени в неделя на 5 януари, а церемонията по орисването е насрочена за 21 януари, когато се отбелязва и Деня на родилната помощ или Бабинден.

Малката Сияна е и първото бебе, родено в Стара Загора за 2014 г. Тя е второ дете в семейството на 27-годишната Силвия Бенчева и съпругът й Мирослав. Първото също е момиче - Мирослава.

Сияна трябвало да се роди едва в края на януари. Въпреки че се появи на бял свят почти месец по-рано тя е с перфектни мерки - тегло- 2,570 кг и височина - 47 см.

Още две момиченца и две момченца- близнаци дойдоха на бял свят в първите часове на 2014 година в Стара Загора.

До последния ден на 2013 година в общината са регистрирани общо 2672 новородени, като близо 200 от бебетата са проплакали в чужбина, но заради адресната регистрация на някой от родителите, имат българско ЕГН и регистрация в общината.