Семинар за “конфликтите на интереси” в Стара Загора
Семинар за “конфликтите на интереси” в Стара Загора / netinfo
Семинар на тема “Обсъждане на системата от измерители на конфликтите на интереси в държавната служба” по проект “Ефективният контрол - залог за “умна”, компетентна и професионална администрация”, бе открит от Областният управител Мария Нейкова.
Лекторите Константин Паликарски и програмният директор на “Прозрачност без граници” за България Катя Христова говореха по темите “Обща рамка на конфликтите на интереси” и “Система от измерители на конфликтите на интереси”.

”Често конфликтът на интереси в административните звена има голям обществен отзвук, което води както до нарушаване на диалога с гражданите, така и до разколебаване на доверието. А без доверие няма ефективна и конструктивна комуникация.Има пътища и механизми, чрез които можем да печелим и отстояваме доверие. Разбира се, прозрачността в работата ни е задължително условие, но понякога въпреки всичко възникват проблемни ситуации, свързани с т. нар. конфликт на интереси. Ето защо въпросът за управлението на подобни конфликти не бива да се подценява и следва да се търсят начини за възможно най-безболезнено преодоляване на този род конфликти”,каза в приветствието си Мария Нейкова.