Румен Димитров, ДСБ: Нямам притеснения за Реформаторския блок
Румен Димитров, ДСБ: Нямам притеснения за Реформаторския блок / БГНЕС

„За нестабилност и разпадане на Реформаторския блок се говореше и преди изборите. Аз обаче няма притеснения за коалицията. Ясно е, че има някои различия. В ДСБ не смятаме, че Бойко Борисов е подходящия премиер за страната ни, но все пак решенията се вземат от коалицията и ние ще се подчиним.

Не е важно толкова дали подкрепяме този или онзи за премиер. Важно е да се подкрепи програмата, такава, която засяга всички публични сектори в страната и която би трябвало да промени пътя на България, който беше отклонен от 2001 г. до сега". Така председателят на ДСБ в Стара Загора Румен Димитров коментира пред Дарик появилите се в последните дни противоречия в Реформаторския блок.

„Позицията на Реформаторския блок не е да се подкрепя правителство на малцинството. Трябва да се създаде правителство, което да има макар и крехко мнозинство. Защото на всички е ясно, че страната ни се нуждае от определени реформи. Смятам, че политическите сили, които биха подкрепили такива реформи и програми могат да създадат и мнозинство.

Прави ми впечатление, че все повече и политици, и анализатори подкрепят идеята на Реформаторския блок за двугодишен мандат на това правителство.

През това време трябва да се работи с категорично разписана програма, която е доведена до знанието на цялото общество. В нея трябва да е описано всичко стъпка по стъпка и да са заложени конкретни срокове.

Само това ще позволи стартирането на реформите и то необратимо. Едва тогава ще може и да се мисли за нови избори", заяви Румен Димитров.