среща
среща / община Стара Загора
Кметът Живко Тодоров поздрави баскетболистките на „Берое“
Грамота и подарък от Община Стара Загора получиха състезателките от баскетболен клуб „Берое“. Зеленият тим спечели Купата на България по баскетбол срещу „Монтана 2003“ през изминалата седмица в софийската зала „Триадица“.
 
Старши-треньорът на отбора Таня Гатева благодари на момичета, които по думите ѝ „показаха изключителен професионализъм, характер и сърцата игра, за да спечелим тази купа за Стара Загора. Благодаря и на основния ни спонсор Иван Ангелов, който повярва в нас и ни помогна да израснем. Благодаря на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за подкрепата, която има спорта в града“.
 
„Вие сте герои и написахте история, която ще остане за поколенията“, посочи кметът Живко Тодоров на среща с ръководството и отбора на БК „Берое-Стара Загора“. "Никога не съм се съмнявал, че отборът има необходимите качества и заслужено спечели купата", допълни той и обяви, че ремонтът на спортна зала ДЗУ ще започне през летните месеци.

Тимът е носител на приза „Отбор на годината за 2019“, а Таня Гатева за „Треньор на 2019 година“.
 
Жест на признателност получиха още президентът на клуба Валентин Тотев,  изпълнителният директор Иван Николов и помощник-треньорът Неманя Ламбергар.