/ ThinkStock/Getty Images
По обвинителен акт на Районна прокуратура са осъдени Илия А., на 37 г., и Йордан С., на 18 г., обвинени за това, че на 04 август 2017 г. в Стара Загора, след предварителен сговор помежду си в немаловажен случай отнели чужди движими вещи.

Осъдиха 21-годишен мъж за измама

Откраднати са четири мобилни телефона, преносим компютър, цифров фотоапарат, 4 бр. микро CD карти по 16 гигабайта, диагностична апаратура, зарядно устройство за преносим компютър, универсално зарядно устройство за мобилен телефон ,пари в размер на 600 лева, от владението на собственика, както и мобилен телефон, дамска чанта, портмоне от естествена кожа и пари .

По искане на Районна прокуратура, съдът отмени оправдателна присъда на двама мъже за изнасилване

Всички вещи на обща стойност 2 576 лева,
без съгласието на собствениците, с намерението противозаконно да ги присвоят, като Йордан С. е действал в условията на повторност - престъпление по чл.195,ал.1,т.5 вр.чл.194,ал.1 от Наказателния кодекс за Илия А., а за Йордан С. престъпление по чл.195,ал.1,т.5и т.7 вр.чл.194,ал.1 вр.чл.28,ал.1от Наказателния кодекс

За телефонна измама: Съдът "задържа под стража" мъж осъждан 9 пъти за кражби и измами

Районен съд е разгледал делото по общия ред, като са били разпитани свидетели, изслушани вещи лица и приети писмени доказателства. След като били признати за виновни от Районен съд на двамата подсъдими било наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от четири години, при първоначален „строг“ режим, за всеки един от тях. Били са потвърдени мерките за неотклонение спрямо Илия А. и Йордан С., а именно „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд.
Апелативна прокуратура-Пловдив