/ / Thinkstock/Getty Images
По протест на Районна прокуратура, състав на Окръжен съд-Стара Загора отмени оправдателната присъда, произнесена от Районен съд, и постанови нова, с която признава за виновни подсъдимите на 37 г., и а 47 г., за това, че на 12/13 април 2011 г. в Сливен са се съвкупили с лице от женски пол, привеждайки я в безпомощно състояние, като изнасилването е извършено от две лица.

За телефонна измама: Съдът "задържа под стража" мъж осъждан 9 пъти за кражби и измами

Обвинителния акт е изготвен от прокурор от Окръжна прокуратура-Сливен и е бил внесен за разглеждане в Районен съд. След направен отвод на магистратите в съдебния район, делото е било изпратено за разглеждане в Районен съд – Стара Загора.

На 23 февруари 2017 г. с присъдата Районен съд-Стара Загора е признал подсъдимите за невиновни по повдигнатото им обвинение. Участващия  в съдебните заседания прокурор от състава на Районна прокуратура - Стара Загора е подал протест пред въззивната инстанция с искане присъдата да бъде отменена и подсъдимите да бъдат признат за виновни по повдигнатото обвинение.

Задържаха крадец на училищни компютри

Протестът е бил уважен изцяло, като подсъдимите са били признати за виновни за извършено престъпление, като на всеки от тях е наложено наказание „лишаване от свобода“ от 5 години и 6 месеца при първоначален “строг” режим. Подсъдимите са били задържани от съдебната зала за изтърпяване на наложените наказания.
Апелативна прокуратура-Пловдив