Първите коледарчета благословиха кмета и неговия екип
Първите коледарчета благословиха кмета и неговия екип / община Стара Загора

Първите коледарчета потропаха днес на вратата на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Заедно със своя заместник Йордан Николов той прие групичка от 10 деца от детска градина №11 „Загоре" в кв. АПК.

„Ой, Коледо, мой Коледо, родило се Боже чедо. Коладе, ладе, коладе, ладе...", изпълниха малчуганите,облечени в традиционни народни носии. С изработени и украсени собственоръчно сурвачки, те поздравиха домакините и наричаха за крепко здраве и дълъг живот.

Кметът разговаря с малките гости за приближаващите празници, подаръците, които очакват за Коледа и обеща подкрепата си за детското заведение.

Веднага след тях при градоначалника дойдоха и деца от Дома за деца лишени от родителски грижи „Т. Попова". Те пожелаха на Живко Тодоров здраве, щастие и благополучие. Те изпълниха с музикален акомпанимент народната песен „Малка мома цвете брала".

Кметът полюбопитства от какво имат нужда и за какво си мечтаят. Децата споделиха, че имат нужда от още два компютъра, спортни екипи, топки, ракети за бадминтон, но най-голямото им желание преди празниците е да посетят ледената пързалка пред общината. Със съдействието на кмета, на 29 декември от 10.00-12.00 ч. тя ще работи само за тях.

Всички малки гости получиха благодарности, много внимание и лакомства от домакините.