Проф. Станков очаква над два милиона лева излишък в ТрУ
Проф. Станков очаква над два милиона лева излишък в ТрУ / DarikNews, Невена Божкилова

С 25 % се е увеличил броят на кандидат-студентите в Тракийския университет в Стара Загора от приема преди четири години. Предоставените суми по проекти са се повишили тройно. Това се дължи главно на международните проекти, реализирани през въпросния период - 28 на брой. Данните са част от отчета за изминалия мандат на ректора на ТрУ проф. Иван Станков. Неговите очаквания са за 2 - 2.5 милиона лева приходен излишък на университета в края на годината.

От 6401-во място в международната класация на университетите, Старозагорската Алма матер вече заема 4381-во място. Този скок е осъществен през последния мандат на управление на ВУЗ-а. Ректорът разясни, че от 22-ма професори през 2007 година, сега броят им е 45.

Не е решен обаче проблемът с газифицирането и на дали ще бъде скоро решен, призна проф. Станков. Има и още много какво да се желае по отношение на отделенията в Университетската болница.

Една от целите на проф. Иван Станков, ако бъде преизбран, ще е да се въведе електронно и дистанционно обучение за специалностите, за които може да бъде осъществено. Освен това да се осигури обучение на английски език по наколко от магистърските програми и да се повиши капацитета на специалности като Медицина например.

Пълният отчет за изминалия мандат, както и кандидатурата на проф. Иван Станков, ще бъдат представени утре от 9:30 часа в аулата на Медицинския факултет. Преди четири години кандидатите за глава на ТрУ - Стара Загора са били петима. До момента само проф. Станков е изявил желание за длъжността. Но не е изключено утре да има и други мераклии.