Превозвачи прекратиха курсове от Стара Загора и Казанлък
Превозвачи прекратиха курсове от Стара Загора и Казанлък / Dariknews.bg, архив

Превозвачи спират да изпълняват курсове в направление Твърдица, Ямбол, Сливен, В. Търново и Бургас, тръгващи от автогара Стара Загора. Като причина са посочили силния вятър и заледяванията по пътищата.

От автогара Стара Загора са прекратили предварителната продажба на билети. От Община Стара Загора призовават гражданите, които са решили да пътуват в посочените направления, да се информират предварително от телефоните на автогарата за курсовете, които се изпълняват по желаните от тях маршрути.

Телефоните за информация на автогара Стара Загора са - 042 605 349 и 604 734.

Заради сложната обстановка и затворените пътища на някои места в страната, днес през Автогарата в Казанлък не се изпълняват и няма да се изпълняват дългите курсове на преминаващите автобуси за Русе, Габрово, Велико Търново, Плевен, Бургас, Крумовград, Момчилград и Кърджали.

Проблемно е пътуването към Стара Загора, заради затворен път поради заледявания край Тулово, което налага отклоняване на автобусите през Мъглиж. към момента не се изпълняват всички курсове за Стара Загора, а само при голям брой събрани пътници. Край Мъглиж пътят също не е съвсем добре почистен и това допълнително затруднява движението на маршрутките,които към момента не се движат редовно.

Не пътуват към този час и автобусите за Дъбово и Конаре.

 

За София и Пловдив автобусите се движат по разписание. Автобус №6 пътува само до Шейново, като за Шипка към момента не се изпълняват курсове.

Към останалите населени места засега автобусите се движат, но с известно закъснение заради пътна обстановка.