Насилие над дете?
Насилие над дете? / Dariknews.bg, архив
 „Детството не бива да боли“ е каузата на Сдружение „Самаряни“, която намери посланик в лицето на претендентката за титлата „Мисис Бургас 2017 г.“ – Надя Недялкова. Уверена, амбициозна и успешна, младата дама заявява своята съпричастност с усилията на специалистите от "Самаряни" за правото на всяко дете да изживее детство си без насилие.

Недялкова е служител в най-големия финансово-застрахователен холдинг в света и за 13 години тя изгражда успешна кариера, заема висок пост и е шесткратен носител на приза „Най-успешен мениджър на годината“. Успоредно с това, тя предава опита си на професионалисти и от други сфери на бизнеса, като консултант и трейнър за личностно и професионално развитие. Обича да прекарва свободното си време в компанията на нейното голямо петчленно семейство. Като родител тя признава, че тенденцията за увеличаващия се брой деца, пострадали от различни форми на насилие, е плашеща и всеки един от нас трябва да се бори с този проблем, независимо в каква позиция се намира – родител, професионалист или просто гражданин.

Срещата й с екипа на Сдружение "Самаряни" я прави косвен свидетел на несправедливостите, които някои деца търпят. Деца, изпитали болката от насилие, която често остава невидима за други; деца, свидетели на агресия, която тегне над тях като сянка, неискаща да си тръгне; деца, които виждат неща, които никое дете не бива да вижда, и такива, неспособни да заличат от съзнанието си картините на побой, блудство, необуздан гняв; деца, които трудно различават среднощните си кошмари от действителността; деца, които всеки път изпитват чувство на безпомощност, независимо от ситуацията; деца, с дълбоко емоционални проблеми, носители на силен стрес и страхове; деца, които насилието отново настига и превръща в малтретирани жертви и тогава, когато са вече пораснали, или пък често преобразява в насилници, защото само това е светът, който те познават...
Трогната от професионализма на самарянските специалисти и ентусиазма, с който те работят, Надя Недялкова прегръща каузата за детство без насилие. Подкрепя усилията на "Самаряни" за едно по-добро детство за децата, жертви и/или свидетели на насилие и такива с прояви на агресия, защото силно желае за тях различно бъдеще! Тя вярва, че заедно, можем да внесем промяна в детския живот и ще предаде това послание до повече хора от платформата на Конкурса „Мисис Бургас 2017 г.“ на 24 март.