дете компютър
дете компютър / iStock/Getty Images
Училищното настоятелство „Съвет на мъдреците“ към  Професионална гимназия  по компютърни науки и математически анализи – Стара Загора и Фондация „Миню Балкански“ – с. Оряховица организират дистанционна подготовка по математика за националното външно оценяване след завършен 7 клас. Това съобщиха Грозданка Канева, председател на Училищното настоятелство и Яна Ковачева от фондацията.
 
Подготовката е безплатна за участниците, а амбицията на организаторите е  да подпомогнат качествено възможно най-голям брой седмокласници.
 
Предвидени са 10 кръга на обучението. Във всеки от тях  участниците получават задачи, които вече са били част от проведените досега национални външни оценявания по математика-групирани тематично и хронологично, решения и коментар към тях; задачи за самостоятелна работа.  

Онлайн подготовката се провежда за втора поредна година. Миналата година тази инициатива съдейства за подготовката на 280 седмокласници от цялата страна.
 
Желаещите да участват в подготовката трябва да представят декларация за обработка на лични данни  или по електронна поща fmb.shkoli@gmail.com в канцеларията на Училищното настоятелство към ПГ по компютърни науки и математически анализи на ул.“Хаджи Димитър Асенов“87, ет.6, офис 1, за контакт Грозданка Канева .  
 
След представяне на подписана декларация,  на посочения от Вас електронен адрес, ще получите задачите от първия кръг и указания за работата на дистанционното обучение, информират организаторите на безплатната онлайн подготовка.