/ netinfo
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж.

Обвинен в блудство с момиченца спасител на басейн, остава в ареста

Той е привлечен като обвиняем
по досъдебно производство за това, че в периода от в периода от месец ноември 2017 г. до 25 юни 2018 г., в Стара Загора, действайки в условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил и поддържал у различни граждани заблуждение - че е адвокат по професия и че ще заведе и ще води от тяхно име и за тяхна сметка граждански дела и с това им е причинил имотна вреда в общ размер на 1035 лв., като деянието е извършено в условията на повторност.

70-годишен е обвинен за хулиганство и закана с убийство на униформени

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемия се запознал с пострадалите пред сградата на съдебната палата в Стара Загора. Той им се представил за адвокат и се договорили да заведе от тяхно име дела пред Районен съд.

Осем месеца затвор за кражба от банкомат

На няколко пъти през инкриминирания период обвиняемият получавал финансови средства от пострадалите за адвокатски услуги, държавни такси и други. Същият обаче не бил адвокат, не завел дела в съда и използвал средствата за лични нужди. Мъжът е криминално проявен и осъждан за измама.

Съдът определи “задържане под стража” спрямо двама мъже за кражба на лек автомобил

Районен съд е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжа е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо мъжа мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд.