Подкрепа за лечението на Пламен Начев идва чак от Чикаго
Подкрепа за лечението на Пламен Начев идва чак от Чикаго / Община Казанлък

Инициативата на кмета на община Казанлък Галина Стоянова да бъде подкрепен 21-годишният Пламен Красимир Начев стигна чак до Чикаго. Четири българки, сред които Елена Димитров и Станка Ламбурова, са останали впечатлени от благотворителната инициатива за подкрепа на младежа и са събрали 340 долара за лечението му.

Средствата бяха предадени лично на Пламен Начев от снахата на Станка Ламбурова - Мариана.
Община Казанлък осигури първите 1050 лева, необходими за операцията, от дарителската кампания „Коледа в Казанлък", които му бяха връчени от кмета на общината на 23 януари. Тогава стартира и призивът за подкрепа на момчето.

Пламен Красимиров Начев се нуждае от операция на гръбначния стълб за поставяне на импланти на прешлените. Състоянието на Пламен се влошава с всеки изминал ден. Преминал е през ТЕЛК и му e определена степен на нетрудоспособност.
През 2005 г. момчето е оперирано по повод сколиоза на тораколумбалния отдел, поставена е задна стабилизация, но тялото е неуравновесено. През 2011 г. е направена втора операция - в Клиниката по ортопедия и травматология на Университетска многопрофилна болница за активно лечение - Стара Загора. В епикризата е записано, че е необходимо да му бъде поставена инструмираща система, която включва 18 транспедикулярни винта и куки за съответната операция.
18 000 лева са необходими на Пламен Начев да бъде опериран в болница „Токуда". Семейството е социалнослабо и няма възможност да осигури тези средства, а операцията е наложителна, тъй като заболяването на младежа бързо се задълбочава.

Пламен Красимиров Начев има открита сметка в ЦКБ - клон Казанлък, която е:

IBAN: BG44CECB 9790 10B7 8163 00
ЦКБ - клон КАЗАНЛЪК

Телефон за контакти с Пламен Начев: 0885462022