Победителите в конкурса „Таласъмия 2011 ясни след месец
Победителите в конкурса „Таласъмия 2011 ясни след месец / БГНЕС

Над 120 любители на фантастиката и митологията от цялата страна се включиха в тазгодишния фестивал „Таласъмия". Срещата на феновете на бивали и небивали истории се състоя на Старозагорските минерални бани. Тя се откри в петък и продължи до неделя. За първи път тази година има такъв наплив за участие в конкурса за фантастичен разказ и роман, коментира един от организаторите Теньо Динев. Той е част от старозагорския клуб по екокултура и фантастично изкуство "Уибробия".

След месец ще станат ясни победителите в конкурса „Таласъмия 2011". В него се състезават 75 разказа и 6 романа. Авторите са от 13-годишни до такива, които са над четиридесетте. Победителите получават парична премия и правото творбите им да видят бял свят като бъдат публикувани в сборника с разкази "Таласъмия". Наградата за романа е 500 лева.

В маскения бал най-лични таласъми станаха Алекс Иванова и Лъчезар Соколов от София. Дамата е била преоблечена като смъртта - образ от книгите на Тери Пратчет. Момчето е влязло в ролята на Коeн Варварина.