Пламен Йорданов: Кабинетът Орешарски да подаде незабавно оставка
Пламен Йорданов: Кабинетът Орешарски да подаде незабавно оставка / DarikNews.bg, архив

Мандатоносителят на правителството реши неговата съдба. Така депутатът от ГЕРБ Пламен Йорданов коментира изказването на лидера на ДПС Лютви Местан, че правителството няма как да изкара пълен мандат и затова трябва да има избори до края на годината.

Кабинетът е на изкуствено дишане и ние от ГЕРБ го повтаряме вече цяла година, добави Йорданов. Агонията на управляващите по думите му е започнала още от миналогодишните юнски протести и продължава с безобразията в държавната администрация. На БСП ще са й необходими години, за да излезе от комата, в която се намира, убеден е старозагорският депутат от ГЕРБ.

„Завличането на държавата и тежката финансова криза няма как да се решат с предсрочни избори. Това тежко наследство ще тегне над всички нас в следващите поне 10 години.

Ние получихме няколко сериозни шамара, най-тежкият от които дойде от Брюксел. За първи път Европейската комисия има критики към страната ни, защото заложените краткосрочни цели от правителството, са нереални и неизпълними. В същото време, безотговорното и неефективно харчене на държавни средства отваря дупка в бюджета, която към края на април вече достига 900 млн. лева. Ако този кабинет съществува дори още няколко месеца ще се наложи нова актуализация на бюджета и тегленето на нов дълг.

Затова единственото отговорно решение е правителството на Пламен Орешарски да подаде оставка още днес, за да може до края на годината да бъде спасено каквото може в държавата", категоричен е старозагорският депутат от ГЕРБ Пламен Йорданов.