/ IStock
УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора разполага с 22 свободни легла за лечение на коронавирус и с 2 интензивни, болница „Тракия“ – със 7 свободни легла и 4 интензивни.
 
От 1 ноември пациенти с COVID-19 ще се приемат и в Медицински комплекс „Берое“ в Стара Загора.

Към 14 часа на 30 октомври в разкритата специализирана инфекциозна структура за пациенти в болница "Тракия", положителни на PCR тест за коронавирус, са настанени 18 пациенти, а в интензивния сектор е настанен за лечение 1 пациент. Началник структурата е д-р Иван Калчев, специалист по анестезиология и интензивно лечение. Пациентите са в относително добро здравословно състояние, пациентът в интензивния сектор не е интубиран.
 
Заразените през последното денонощие са 112. Сред тях са:дете от III група в Детска градина № 58 в Стара Загора, ученик от 5-и клас в Основно училище „Кирил Христов“ в Стара Загора, ученик в 12-и клас в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора, ученик в 9-и клас в Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ в Стара Загора и студент във втори курс във Ветеринарномедицинския факултет на Тракийски университет.
 
Положителни за COVID са готвач в Детската градина в село Хрищени, преподавател в Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора, преподавател в 11-о Основно училище в Стара Загора, медицинска сестра в Детска ясла № 6 в Стара Загора, преподавател в Профилираната природоматематическа гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора, преподавател в Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ в Казанлък, преподавател в Частно училище „Елин Пелин“ в Стара Загора, медицинска сестра в Детска градина № 13 в Стара Загора, психолог в Основно училище „Никола Вапцаров“ и Детска градина „Снежанка“ в Казанлък,
 
Новозаразените се лекуват в домашни условия, карантинирани са всички контактни от първа линия. В помещенията е извършена крайна дезинфекция. РЗИ-Стара Загора призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция.