Параспортисти с отличия от казанлъшкия кмет
Параспортисти с отличия от казанлъшкия кмет / Община Казанлък

Навръх Игнажден кметът на община Казанлък Галина Стоянова награди казанлъшките параспортисти Даниела Тодорова и Дечко Овчаров.

Те получиха грамоти за техните високи спортни постижения, почетен плакет на Община Казанлък и по 200 лева парична награда.

Двамата спортисти разказаха за усилията, които им струват всички тези медали, за трънливият път на техните победи, за необходимостта от подобряване на базата за тренировки в Казанлък. Те благодариха на кмета Галина Стоянова за уважението, което им се засвидетелства тази вечер.

От своя страна кметът на Казанлък подчерта, че развитието на спорта е важен приоритет в работата на Общината и неслучайно той е в ресора на най-младия заместник-кмет - Лилия Цонкова. На спорта ще се гледа по различен начин, защото той е много важен за физическото развитие на подрастващите и за тяхното възпитание. Спортистите са нашите посланици на добра воля по целия свят и затова заслужават много по-добри условия за подготовка, подчерта кметът Стоянова.

Дечко Овчаров е световен шампион в дисциплината „Хвъряне на копие" и бронзов медалист на „Хвърляне на диск". Спечелил е златен медал на Световното първенство по лека атлетика за хора с двигателни увреждания в Нова Зеландия и бронзов медал на Световните игри за спортисти с увреждания в Обединените арабски емирства.

Даниела Тодорова е шампион в дисциплината „Хвърляне на копие" и вицешампион в сектора „Тласкане на гюле". Спечелила е златен и сребърен медал на Световните игри за спортисти с увреждания, четвърто място на Световното първенство по лека атлетика за хора с двигателни увреждания.

На срещата присъстваха млади последователи на Даниела и Дечко - възпитаници на доскорошната състезателка и настояща треньорка - известната казанлъчанка Светла Миткова.