/ Старозагорска Митрополия
Президентът Румен Радев ще присъства на молебена в Катедралния храм
„Не е време за празнуване след подобни инциденти“. Така кметът Живко Тодоров коментира отмяната на тържествата за празника на Стара Загора. Причината са двете тежки катастрофи в града, само за няколко дни.

След инцидент, млада жена е в тежко състояние, а други две са с наранявания, след като кола ги помете на тротоар. Моторист изгуби живота си на централно кръстовище в Стара Загора след удар от кола.

Кметът на Стара Загора: Ще публикуваме запис от бруталния пътен инцидент със загиналия моторист

На 5-ти октомври, в 9:30 часа, старозагорският митрополит Киприан ще отслужи тържествен молебен в Катедралния храм "Свети Николай", на който ще присъства и президентът Румен Радев.

В 10:00 часа, пред общината, ще бъде издигнато националното знаме, връчване на отличието „Почетен гражданин“ на Стара Загора на проф. д-р Иван Божков и предаване на символичния ключ на града на Кмета на Млада Загора, след което ще бъдат поднесени цветя в парк "Пети октомври". 

В парк „Пети октомври“ в 10.45 часа признателните потомци ще отдадат почит на загиналите в боевете за Стара Загора и ще поднесат венци и цветя на паметника „Защитниците на Стара Загора -19 юлий 1877 г.“ и символичния камък за възстановяването на града. 

Обръщение на митрополит Киприан по повод жестокия пътен инцидент в Стара Загора

Изложбата “125 години организирано тракийско движение в България“ , организирана от Тракийско дружество „Одринска епопея“, както и традиционната годишна изложба на старозагорските художници „Есенен салон 2021“ ще могат да бъдат разгледани, но няма да има официални откривания на експозициите.

Отлагат се концертите на Общинския духов оркестър, както и „150 години с името Стара Загора“, с участието на ОФА „Загоре“, ДЮНХ „Жарава“, актьорите Ивелин Керанов и Елена Азалова със стихове за Стара Загора, в Културен център „Стара Загора“.

На празничния 5-и октомври, Ден на Стара Загора, паркирането в рамките на „Зелена зона“ ще бъде без заплащане.

Таксуването за кратковременно паркиране в централната градска част ще бъде възобновено на 6 октомври (сряда) с обичайното си работно време – от 8.00 до 18.00 часа.