Освобождават общинско жилище
Освобождават общинско жилище / netinfo

Наемател на общинско жилище заяви днес в служба „Жилищно настаняване” на Община Стара Загора желанието си доброволно да освободи апартамента си. Наемателят е закупил в края на миналия месец собствено жилище , в което ще се премести до 1.10.2008 г. , въпреки че е самотна майка.
Заместник-кметът Велизар Балабанов е имал лична среща с наемателя, в която е изразил своето задоволство от добросъвестното му решение и бързата реакция, съобщават от общинския пресцентър.


Припомняме, че на на пресконференция във вторник бе обявено началото на проверка на общинския жилищен фонд, каквато не е извършвана години /частична е правена през 2001 година/. Общински съветници и представители на общинска администрация проверяват всички 739 апартамента и около 80 къщи от фонда.

В момента тече проверката на наемателите в имуществения регистър и в Дирекция „Гражданско състояние” на Община Стара Загора. След приключването на справките комисията, заедно с представители на службите на реда ще направи проверка на всяко общинско жилище на място.
Актуализация ще има и на списъка от над 4000 души, които чакат реда си за общинско жилище.