Районният съд в Казанлък остави в ареста 40-годишния мъж, обвинен в противозаконно лишаване от свобода на 32-годишна жена, извършено в условията на домашно насилие, съобщиха от съда.

Задържаха мъж, заключил и тормозил майката на децата си в Казанлък

Обвиняемият е осъждан. Според съда събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен.

Съдът е преценил, че е налице опасност той да се укрие, тъй като е от активния криминален контингент, както и да извърши друго престъпление и че целите на закона ще бъдат постигнати единствено, ако обвиняемият бъдат задържан.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в тридневен срок. По-рано по случая се самосезира Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). Експертите са осъществили незабавна връзка със социални работници в Казанлък и са информирани, че с децата се работи и за тях се полагат всички необходими грижи. 

ДАЗД се самосезира за случая с майката, насилвана пред четирите ѝ деца


Припомняме, че той е живеел на съпружески начала с пострадалата жена и имали четири деца. На 5 септември бащата на пострадалата съобщил на тел.112, че не е виждал дъщеря си вече месец и половина и има съмнения, че мъжът я държал заключена в дома им.

Униформените са установили, че жилището е затворено, но от него се чувало шум. Със съдействието на екип на пожарната отворили вратата и открили пострадалата и едно от децата ѝ.

Жената била с травми. Приведена е в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Установено е, че той е извършвал и преди насилие спрямо жена си. Поради тази причина са му налагани от съда ограничителни мерки по Закона за защита от домашно насилие.
БТА