/ iStock/Getty Images
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира за случая на домашно насилие над майка, системно извършвано пред децата й.

Експертите от ДАЗД осъществиха незабавно контакт със социалните работници в Казанлък и бяха информирани, че с децата вече се работи и за тях се полагат всички необходими грижи, съобщиха от ДАЗД.

Задържаха мъж, заключил и тормозил майката на децата си в Казанлък

„Никое дете не трябва да се поставя в риск и да се страхува за сигурността си. Вярвам в това не само като председател на Държавната агенция за закрила на детето, а най-вече като майка“, коментира Теодора Иванова, председател на ДАЗД.

Държавната агенция за закрила на детето проследява случая, като експертите са в готовност по всяко време да окажат подкрепа, както на жертвите на насилие, така и на професионалистите, които са ангажирани със случая

Случаят се разплете след като прокуратурата в Стара Загора привлече като обвиняем 40-годишен мъж, който цял месец е държал под ключ 32-годишната си половинка. Деянието е извършено в условията на домашно насилие, по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата.

Мъж причака бившата си приятелка пред работата ѝ и я заплаши с оръжие

Извършителят е живеел на съпружески начала с пострадалата жена и имали четири деца. На 5 септември бащата на пострадалата съобщил на тел.112, че не е виждал дъщеря си вече месец и половина и има съмнения, че мъжът я държал заключена в дома им.

Жертвата е открита с травми и е настанена е в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Мъжът е извършвал и преди насилие спрямо жена си. Поради тази причина са му налагани от съда ограничителни мерки по Закона за защита от домашно насилие.