ОДФ - Стара Згора подготвя „Младежка банка
ОДФ - Стара Згора подготвя „Младежка банка / ОДФ - Стара Загора

Обществен дарителски фонд - Стара Загора подготвя нова структура, наречена „Младежка банка". В нея могат да се включат доброволци на възраст до 30 години. Основната цел е младите хора да придобият умения и качества, които да изградят у тях добра финансова култура, да се научат да ценят парите и труда на другите, обясни за Дарик Даниела Димитрова - изпълнителен директор на местния ОДФ.

Членовете на „Младежката банка" ще обсъждат и одобряват за финансиране проекти, чиито теми ще задават самите те. В международната практика, където тази форма е позната от години, младежите неведнъж са се насочвали към подпомагане не само на техни връстници, но и на възрастни хора.

Друго предстоящо е организирането на борса за размяна на стоки и услуги, по време на която ще се срещнат представители на бизнеса и НПО. Датата вече е определена - 6 ноември.

На последното заседание на Съвета на дарителите на Фондация "Обществен Дарителски Фонд - Стара Загора" бяха отчетени резултатите от последната година. 45 са финансираните проекти на НПО в областта. Общата стойност е около 400 хиляди лева. Спрямо предходния период се забелязва спад с близо 2%, но двойно се е увеличил броят на доброволците, които са се включвали в проектите.